Over Loes
Loesje Clement
Aangenaam! Ik ben Loesje Clement. De afgelopen acht jaar heb ik als restaurantmanager en sommelier gewerkt in het mooiste restaurant van Breda; Restaurant Chocolat. Toen ik daar begon had ik nog geen enkele achtergrond of kennis van wijn. Snel aan de studie dus! Ik mocht de WSET opleidingen niveau 2 & 3 volgen en al snel kwam ik er achter dat de wereld van wijn zo bijzonder interessant is dat je er haast niet over uitgeleerd raakt. Ik had echt mijn passie gevonden!
​
In 2020 schreef ik mij in voor de Wine Making Challenge. Tijdens deze wedstrijd moesten de deelnemers in een aantal rondes tot de optimale assemblage komen van de monocépage wijnen van Pago Casa Del Blanco. Ook de bijbehoorde tasting note was onderdeel van deze wedstrijd. Tot mijn eigen verbazing had ik de winnende blend gemaakt en zijn er 1000 flessen van geproduceerd! Sindsdien is mijn liefde voor wijnen nog meer gegroeid.
​
Eind 2021 startte ik met het geven van wijncursussen in samenwerking met Rotterdams wijnbedrijf Hart voor Wijn. Dit bleek een succes en in 2022 heb ik Wijn bij Loes opgezet. Ik geef nog steeds de wijncursussen op SDEN1 en SDEN2 niveau en daarnaast verzorg ik wijnproeverijen en wijnspijsavonden.
Naast de cursussen en proeverijen help ik graag ondernemers met het invullen van de wijnkaart en het trainen van personeel.
